Πώς να δυναμώσεις τα νύχια

MENU
MENU
SALONS
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πώς να δυναμώσεις τα νύχια

TEO Hair Salons
Δημοσιεύθηκε από teo σε Νails · Τετάρτη 17 Ιαν 2024
Tags: nailsνυχιαmanicurepedicureμανικιουρπεντικιουρ

1. Ενυδατώστε τα νύχια σας
Η ενυδάτωση είναι ένα πολύ γνωστό μυστικό για υγιές δέρμα, αλλά συχνά παραβλέπεται στη φροντίδα των νυχιών. Ενώ τα ξηρά, εύθραυστα νύχια μπορεί να είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων, είναι τελικά μια κραυγή για υγρασία, γι' αυτό θεωρήστε τη σωστή υγρασία το θεμέλιο της περιποίησης των νυχιών σας. Όταν εφαρμόζετε λοσιόν χεριών, δώστε λίγη επιπλέον προσοχή στα νύχια σας. Υπάρχουν πολλά ενυδατικά προϊόντα νυχιών στην αγορά, αλλά η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας είναι στην πραγματικότητα μόνο η μισή μάχη.

2. Αφήστε τα πετσάκια σας ήσυχα
Είναι κοινή πρακτική να κόβετε, να σπρώχνετε προς τα πίσω ή να προσπαθείτε να απαλλαγείτε από τα πετσάκια εντελώς, αλλά τα πετσάκια δεν είναι ο εχθρός. Στην πραγματικότητα, η επιδερμίδα είναι η φυσική προστατευτική σφράγιση του νυχιού.
Το να μπλέξεις με τα πετσάκια σου μπορεί να κάνει πολύ περισσότερο κακό παρά καλό — ακόμα κι αν ένας τεχνικός νυχιών είναι αυτός που κάνει τη δουλειά.
Όταν τα πετσάκια σου στεγνώνουν ή τραυματίζονται, θα επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώνουν τα νύχια σου. Χρειάζεται ενυδάτωση με κρέμα ή λάδι επιδερμίδας για να προστατέψετε και να ενισχύσετε τα νύχια σας.

3. Αποφύγετε την επαφή με το νερό
Δεν χρειάζεται να σταματήσετε να πλένετε τα χέρια σας ή να κάνετε ντους με γάντια, αλλά δώστε προσοχή στους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να μειώσετε τον χρόνο που περνούν τα νύχια σας σε επαφή με το νερό, επειδή η υπερβολική επαφή με το νερό μπορεί να αποδυναμώσει τη δομή των νυχιών. (Τα βρεγμένα μαλλιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα, και η ίδια προσοχή ισχύει και για τη φροντίδα των νυχιών.) Για παράδειγμα, σκεφτείτε να φοράτε γάντια ενώ πλένετε τα πιάτα ή άλλη υγρή εργασία.
Το νύχι είναι σαν σφουγγάρι. Είναι 1.000 φορές πιο απορροφητικό από το δέρμα, για παράδειγμα, και έτσι το νερό μπορεί εύκολα να διαχυθεί στο νύχι. Η υπερβολική έκθεση στο νερό μπορεί να ασκήσει σημαντική πίεση στα ευαίσθητα κύτταρα των νυχιών (ονυχοκύτταρα), τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε ευθραυστότητα, ξεφλούδισμα και σπάσιμο.
Αυτός είναι επίσης ο λόγος που το μούσκεμα των νυχιών πριν από το μανικιούρ είναι κακή πρακτική. Όχι μόνο αυτό κάνει τα νύχια σας πιο ευάλωτα σε μολύνσεις, αλλά επίσης δεν επιτρέπει στο βερνίκι νυχιών να κολλήσει τόσο καλά ή να διαρκέσει τόσο πολύ.

4. Να είστε ευγενικοί
Η καλύτερη περιποίηση των νυχιών είναι η ήπια φροντίδα.
Μερικές φορές οι άνθρωποι παίρνουν το μυτερό άκρο μιας λίμας νυχιών και σκάβουν κάτω από τα νύχια τους για να βγάλουν τη βρωμιά. Μην το κάνετε αυτό, γιατί μπορεί να διαχωρίσει την πλάκα των νυχιών από το υποκείμενο στρώμα νυχιού και στη συνέχεια να αναπτύξετε μια βακτηριακή μυκητίαση.
Για παρόμοιους λόγους, θα πρέπει να αντισταθείτε στην επιθυμία να χρησιμοποιήσετε τα νύχια σας ως εργαλεία.
Υπάρχουν πολλοί άλλοι δημιουργικοί τρόποι για να ανοίξετε ένα κουτάκι αναψυκτικού.

5. Περιποιηθείτε τα νύχια σας όπως συμπεριφέρεστε στα μαλλιά σας
Είναι ο χρυσός κανόνας. Τα μαλλιά και τα νύχια αποτελούνται και τα δύο από πρωτεΐνες κερατίνης, επομένως είναι λογικό να ισχύουν πολλοί από τους ίδιους κανόνες θεραπείας. Τόσο τα μαλλιά όσο και τα νύχια μπορεί να αφυδατωθούν και να καταστραφούν από την υπερβολική επεξεργασία. Η συχνή αφαίρεση βερνικιού, τα τζελ και τα ακρυλικά κάνουν στα νύχια ό,τι κάνουν οι βαφές, τα χημικά και η θερμική εφαρμογή στα μαλλιά. Ακριβώς όπως η ενυδάτωση μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση προβλημάτων στα μαλλιά όπως το φριζάρισμα και οι σχισμένες άκρες, μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των ξηρών και εύθραυστων νυχιών. Δεν υπάρχει περιποίηση νυχιών ισοδύναμη με τα μαλλιά της δεύτερης ημέρας, αλλά το να λειτουργείς σαν να υπάρχουν σκληροί και γρήγοροι κανόνες για το πώς να λούσεις, να περιποιηθείς και να χρησιμοποιήσεις τα νύχια σου μπορεί να τα βοηθήσει να τα διατηρήσεις στην ίδια καλή φόρμα με τα μαλλιά σου.
Η ενυδάτωση είναι το θεμέλιο.

6. Να είστε υπομονετικοί με την ανάπτυξη των νυχιών
Οι υγιεινές συνήθειες και η υπομονή αποδίδουν στη φροντίδα των νυχιών. Αλλά η κύρια εστίαση θα πρέπει να είναι στο να ανακαλύψετε πώς να δυναμώσετε τα νύχια σας, όχι να λύσετε το παζλ για το πώς να μεγαλώσετε γρήγορα τα νύχια σας. Τα πιο δυνατά νύχια μπορούν να οδηγήσουν σε μακρύτερα νύχια εάν κάνετε καλή περιποίηση, αλλά όλα χρειάζονται χρόνο. Αν παλεύετε με τα εύθραυστα νύχια και το συνεχές σπάσιμο, θα ήταν είναι έξυπνο να κρατάτε τα νύχια σας κοντά μέχρι να ανακτήσουν τη δύναμη.Τότε θα έχουν τα θεμέλια που χρειάζονται για να μεγαλώσουν περισσότερο.

↔ Δες τις υπηρεσίες Nail Care

Επιστροφή στο περιεχόμενο